Ministrul Mediului anunţă controale pe șantiere, privind autorizaţiile de mediu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Costel Alexe, ministrul Mediului anunţă că va fi verificată pe şantiere respectarea condiţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu.

Ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că intenţionează să demareze controale pe şantiere, pentru a verifica respectarea condiţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu, scrie Agerpres. 

"Săptămâna viitoare vom avea o videoconferinţă cu comisariatele judeţene ale Gărzii de Mediu pentru a avea un control tematic în luna martie. Se va face verificarea condiţiilor impuse prin autorizaţiile de mediu pentru şantiere, fie că vorbim de cele ale administraţiilor publice sau ale operatorilor privaţi. Poluarea în oraşe este mult mai mare la începutul primăverii", a spus Costel Alexe.

Ce vrea să afle ministrul

Astfel, ministrul Mediului vrea să afle dacă sunt respectate condiţiile impuse şi dacă administraţiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din oraşe. Conform declaraţiilor sale, mai mult de 42% din particulele în suspensie (PM10) care provin în special de la emisiile poluante ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel