Ministrul francez de interne, acuzat de încălcarea regulilor. "Interdicţiile sunt pentru sărăntoci"

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a fost luat în vizorul presei şi al social media după ce ar fi încălcat una dintre restricţiile impuse de propriul său guvern pentru combaterea coronavirusului, şi anume îndepărtarea de domiciliu pentru exerciţii fizice la maxim un kilometru.

Potrivit cotidianului La Voix du Nord şi a altor media, duminică Darmanin s-a dus să facă jogging, însoţit de bodyguarzi, de-a lungul canalului Roubaix, la mult peste un kilometru depărtare de locuinţa sa din Tourcoing, în nordul Franţei. Francezii sunt pasibili de o amendă de 135 de euro pentru încălcarea acestei reguli.

"Interdicţiile sunt pentru sărăntoci şi muritorii de rând, Olimpienii de deasupra noastră fac excepţie", a comentat un cititor pe Twitter. "Legea nu se aplică pentru marchizi", a conchis alt cititor.

Purtătorul de cuvânt guvernamental Gabriel Attal a explicat că, dacă Darmanin a "adaptat" această regulă, a făcut-o din raţiuni de securitate.

"Ministrul de interne, la fel ca toţi miniştrii, respectă, bineînţeles, regulile. Dar serviciile de securitate cer frecvent adaptarea acestor reguli", a spus Attal, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel