Urmărește emisiunea live


Ministrul de interne al Franței investigat. Ce acuze i se aduc

Bruno Le Roux recunoaște că le-a plătit copiilor săi 55.000 de euro timp de mai bine de șapte ani, ca urmare a faptului că ancheta lui François Fillon asupra „locurilor de muncă false” continuă.

Ministrul de Interne al Franței se află sub atac pentru angajarea fiicelor sale adolescente ca asistenți parlamentari în timpul vacanțelor școlare. În același timp, investigațiile continuă în ceea ce-l privește pe fostul favorit la prezidențiale François Fillon, care și-ar fi plătit membrii familiei din fonduri publice.

Bruno Le Roux a fost chemat marți să se explice premierului Bernard Cazeneuve, după ce a recunoscut că și-a plătit copiii cu 55.000 de euro (48.000 de lire sterline) din bani publici timp de peste șapte ani, pentru a lucra ca asistenți parlamentari.

Procuratura financiară a anunțat că a deschis o anchetă preliminară în legătură cu chestiunea marți după-amiază.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, se crede că fiica cea mare a lui Le Roux era de 15 ani când a lucrat pentru prima dată pentru tatăl ei, timp de 12 zile, în anul 2009. Vârsta legală de angajare în Franța este de 16 ani, cu excepția cazului în care persoana este angajată de un părinte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel