Ministrul de Externe, reacție după declarația ambasadorului Pettit

Ministrul de Externe Lazăr Comănescu reacționează după afirmațiile controversate făcute de James D. Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Referitor la declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, potrivit cărora Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent, drept "destabilizante", ministrul Afacerilor Externe a spus că, pentru orice diplomat, "cunoașterea cât mai profundă și înțelegerea istorie sunt ambele extrem de importante".

"Cred că este loc pentru toți dintre noi să cunoaștem cât mai în profunzime istoria, pentru că ne învață să înțelegem lumea cum evoluează în timp, unde sunt chestiuni de sensibilitate, care pot să joace un rol stimulator, dar care pot să genereze și semne de întrebare. Și, de aceea, este foarte bine să cunoaștem istoria și sensibilitățile", declară Comănescu.

Citește și Decizie de la Washington sau gafă a ambasadorului SUA? România, țintă

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat, joi, întrebat fiind dacă România doreşte să facă parte din Grupul de la Vişegrad, că toate consultările 'în diverse formate' care vizează consolidarea Uniunii Europene prezintă interes pentru Bucureşti.

'Noi am fost, suntem şi vom continua să fim promotorii unei Uniuni Europene puternice. Evident că într-o Uniune Europeană pe care o dorim puternică, existenţa unor consultări în diverse formate, dar care vizează consolidarea Uniunii Europene, acestea toate ne interesează. Când avem lucruri de discutat, interese comune, probleme de rezolvat, dar din perspectiva consolidării construcţiei europene suntem interesaţi şi vom participa', a afirmat Comănescu, la Realitatea TV. Grupul de la Vişegrad este o organizaţie de cooperare regională fondată în 1991 din care fac parte Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia.

Citește și Decizie de la Washington sau gafă a ambasadorului SUA? România, țintă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel