Ministrul anti-români, noul premier al Franței. Hollande îl schimbă pe Ayrault

manuel valls dc
manuel valls dc

Președintele Francois Hollande îl va numi pe ministrul de Interne Manuel Valls în funcția de premier al Franței, transmite BBC. Plecarea lui Jean-Marc Ayrault de la Mantignon era așteptată după rezultatul dezastruos obținut de socialiști la alegerile municipale de duminică.

În acest timp, biroul de presă al lui Ayrault a confirmat că socialistul a demisionat din funcția de prim-ministru.

Președintele Francois Hollande se va adresa națiunii la ora 20.00 (ora locală).

Presa franceză anticipa o remaniere iminentă a Executivului de la Paris, în urma unui vot pe care îl descriau drept unul de sancționare a lui Francois Hollande.

Dreapta franceză, UMP, i-a surclasat pe socialiști la municipale, iar extrema-dreaptă, Frontul Național, a obținut un scor istoric.  Potrivit unei numărători realizate de France Télévisions, 187 de oraşe din Franţa, de peste nouă mii de locuitori şi-au schimbat culoarea politică după alegerile de duminică. Dintreva acestea, 171 au trecut la dreapta şi doar trei la stânga.

Frontul Național, condus de Marine Le Pen, va conduce 14 municipalități de talie mică sau mijlocie. 

Procentul de absenteism a fost unul foarte ridicat, aproximativ 38% dintre cetățenii cu drept de vot alegând să nu meargă la vot.

Un barometru publicat de Le Nouvel Observateur în luna noiembrie a anului trecut arăta că Hollande este la o cotă record de impopularitate, lucru valabil și în cazul premierului Ayrault, pe care francezii îl doreau înlocuit cu Valls.

Socialistul Manuel Valls a declanșat o dezbatere de amploare în Franța, după ce a cerut expulzarea în masă a romilor din România, despre care spunea că "au vocația de a se întoarce" acasă. Un sondaj realizat la scurt timp după afirmațiile ministrului arăta că șapte din zece francezi sunt de acord cu poziția popularului membru al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel