Urmărește emisiunea live


Certificat verde la muncă. Ministerul Sănătății s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri

Foto: Ministerul Sănătății
Foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a oferit detalii despre întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri din 20 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic, transmite instituția, printr-un comunicat.

S-a discutat despre certificatul verde la locul de muncă

„În cursul zilei de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei. 

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării  unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, se arată în documentul citat.

CDR a apreciat deschiderea Ministerului

Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliția pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătății pentru găsirea unei soluții care să afecteze cât mai puțin viața economică și socială a țării.

Parlamentarii AUR au protestat împotriva proiectului de lege privind certificatul verde

„În dezbaterile parlamentare deputații nu desfășoară pancarde sau bannere. Se pare că pentru dvs. regulamentul nu contează”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu, după ce politicienii nemulțumiți de proiectul de lege s-au manifestat astfel.

„Să primească cei de la USR cu certificatul lor verde același tratament pe care l-au servit ei aici 4 ani. Mesajul nostru pentru toată țara și pentru domnul Ciucă, să ajungă acolo la guvern, este că asumarea răspunderii guvernului pentru certificatul «stop Covid, verde, negru», cum i-or zice ei, nu este admisibilă, nu poate fi tolerată, pentru că acest certificat încalcă dreptul nostru la muncă.

De aceea, în numele miilor, poate zecilor de mii de români care vor veni mâine în fața Camerei Deputaților pentru a opri această nebunie, vă cer să retrageți PL-x nr. 545 de pe ordinea de zi și cer premierului Nicolae Ciucă să nu își asume răspunderea pentru că o parte din poporul român nu este de acord cu acest proiect de lege care va paraliza întregul stat român”, a transmis co-președintele AUR, George Simion, în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel