Mîndruță: Pe nimeni nu interesează cine moare în Siria

Lucian Mîndruță este de părere că Siria e prea mică și că nu interesează pe nimeni cine moare acolo. El este de părere că intervenția SUA va alimenta propaganda anti-americană, care va continua cu argumente precum "jandarmul mondial abuzează din nou de puterea lui". În plus, susține că tot ce va obține SUA în teren va fi "consolidarea poziției psihologice, ideologice a Rusiei pe tot globul". Mîndruță mai adaugă că SUA face aceeași greșeală ca Rusia: încearcă să-și exporte norma democratică fără să înțeleagă că este nevoie ca această normă să vină din interior, nu să fie "importată". 

Lucian Mîndruță a scris, pe blogul personal, că "De fapt, dacă e sa recunoaștem onest, nimănui în lume nu-i pasă cu adevărat de cine moare în Siria: țara e pur și simplu prea mică, prea puțin cunoscută, prea incapabilă să genereze reacții emoționale puternice pe glob, orice s-ar întâmpla acolo". El susține că intervenția SUA va alimenta "mecanismul propagandei anti-americane".

Jurnalistul este de părere că America susține grupările islamiste "dintr-un calcul politic: izolarea Iranului și slăbirea poziției Rusiei în regiune. Numai că un atac va contribui masiv la consolidarea poziției psihologice, ideologice a Rusiei pe tot globul". Mîndruță mai susține că America ar putea da o lovitură de PR. El explică: "Războiul rece încă se poartă, între aceleași mari puteri. Și, la fel ca și acum 30, 40 sau 50 de ani, bătăliile zilnice sunt cele care țin de idei, nu de explozii. Tocmai de aceea, America ar putea să dea acum o lovitură de PR și să publice dovezile atacului chimic, în care au murit, e adevărat, sute, poate mii de oameni. Dupa care să ceară Rusiei să intervină. Ar fi o frumoasa ironie, care ar câștiga sigur mai multe inimi și minți decât rachetele care stau să cadă peste încă o capcană de PR".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel