Mic dejun cu ouă și bacon crocant. Cea mai gustoasă rețetă. Simplu de tot

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)

Vrei un mic dejun delicios, care se prepară rapid: Poți încerca rețeta de ouă cu bacon crocant

Ingrediente

20 g brânză telemea

10 g unt

1 buc ardei dulce

2 felii bacon

150 g iaurt grecesc

Cum se prepară

Într-o tigaie de bună calitate se pun 2 felii subțiri de bacon. Nu se adaugă ulei sau alte grăsimi, nu este nevoie. Se prăjesc pe ambele părți până când se rumenesc, apoi se scot din tigaie. Ele vor deveni crocante imediat ce se răcesc puțin, scrie bucatarmaniac.ro. Nu e nevoie să le lăsați mai mult. În aceeași tigaie, se pune puțin unt și două ouă bătute, pe care le vei amesteca puțin. Stau în tigaie vreo 20 de secund. Se așază ouăle gătite pe două felii de pâine. Se pune deasupra telemea rasă și feliile de bacon și se servește totul cu ardei gras dulce și iaurt grecesc.

Vezi și: Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat

BONUS: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Vezi și: Güllaç, prăjitura turcească senzațională. O vei devora! Iată rețeta

Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel. Rețeta genială de mic dejun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel