Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel. Rețeta genială de mic dejun

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Shameel mukkath)

Dacă vrei să te răsfeți cu un mic dejun excelent, atunci optează pentru omleta olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

BONUS: Prăjitură suedeză cu mere

Ingrediente

- 60 gr stafide
- 3 linguri rom
- 120 gr unt
- 60 gr zahăr
- 8 gr zahăr vanilat
- 2 buc ouă
- 100 gr migdale
- 1 buc lămâi
- 0.5 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6 buc mere

Cum se prepară

Se înmoaie stafidele în rom (sau în coniac cu esenţă de rom). Albuşurile se bat spumă şi se lasă deoparte. Se mixează bine untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, migdalele măcinate, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi scorţişoara, apoi albuşurile bătute spumă, scrie gatesc.ro.

Merele se curăţă de coajă, se taie în felii şi se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se unge forma termorezistentă cu unt şi se aşază feliile de mere în formă de evantai. Peste ele, se presară stafidele înmuiate în rom. Se pune deasupra compoziţia pregătită şi se coace la cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când se rumeneşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel