Mesajul unui tată care i-a uluit pe protestatarii din Capitală

Zeci de mii de persoane protestează în această seară în întreaga țară, după tragedia de la Colectiv, în care au murit 32 de tineri, iar peste 140 au fost răniţi. În București, la doar o zi după protestul în urma căruia premierul Victor Ponta şi primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, şi-au dat demisiile miercuri, aproximativ 30.000 de oameni au ieșit din nou în Piaţa Universităţii, dar şi la Palatul Parlamentului.

Oamenii au scandat diverse lozinci împotriva întregii clase politice: "Afară, afară, cu mafia din ţară", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Plecaţi cu toţii", "Dizolvare, dizolvare", "Singura soluţie, înc-o revoluţie" sau "Păcat, păcat, de sângele vărsat" sunt doar câteva dintre ele. 

A fost numit protestul 2.0, protestul noii generații, însă manifestanților tineri li s-au alăturat și părinții și bunicii lor, cei care au luptat la revoluție pentru a le oferi copiilor lor o viață mai bună, cum este și cazul unui tată al cărui copil se află plecat la muncă în Anglia.

Bărbatul a purtat, miercuri seară, o pancartă cu un mesaj care a primit aplauzele protestatarilor. "Dragii noștri copii, iertați-ne! Am greșit 26 de ani. Numai voi puteți învinge corupția. Suntem mândri de voi. Mama și tata". 

Iată cum a povestit o utilizatoare de internet scena emoționantă din mijlocul protestatarilor, potrivit stirileprotv.ro: "La rascruce, la Unirii, ne astepta domnul. Nici unul dintre noi nu se astepta la un astfel de mesaj. Am ramas muti, uitandu-ne unii in ochii celorlalti. Tacere. Cineva a inceput sa aplaude. Si gestul asta l-am executat cu totii. Tremura sufletul in noi si ne gandim ca fiecare generatie a facut ce a stiut ea mai bine. Da, mama. Da, tata. Incercam sa intelegem prin ceea ce ati trecut. Fara invinuiri, fara ura. Doar dragoste. Iar acum suntem din nou in strada sa facem ceea ce credem noi ca e bine. Iesim sa luptam si nu ne dam batuti. Ca doar voi ne-ati invatat sa nu renuntam niciodata".

 
 
 

La rascruce, la Unirii, ne astepta domnul. Nici unul dintre noi nu se astepta la un astfel de mesaj. Am ramas muti,...

 

La rascruce, la Unirii, ne astepta domnul. Nici unul dintre noi nu se astepta la un astfel de mesaj. Am ramas muti,...

Posted by Simona Maria Pop on Wednesday, 4 November 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel