Urmărește emisiunea live


Mercedes vinde fabrica unde se produc SMART-urile. Anunță tăieri masive

Grupul auto Daimler AG a anunţat că intenţionează să vândă fabrica sa din Hambach, Franţa, ca parte a revizuirii generale a sistemului său de producţie, ceea ce va avea ca rezultat costuri legate de restructurare de 500 de milioane de euro în trimestrul doi din 2020, transmit Reuters şi Bloomberg.

Decizia vine în condiţiile în care industria auto se confruntă cu o supracapacitate de producţie şi cu reducerea semnificativă a cererii de maşini noi pe plan global.

Daimler produce la Hambach vehicule Smart electrice şi cu motoare cu combustie internă, iar în 2017 au fost fabricate aici peste 80.000 de maşini. La această uzină lucrează aproximativ 1.600 de angajaţi.

Anul trecut, grupul german a anunţat încheierea unei alianţe cu Geely (care deţine din 2018 o participaţie de 9,69% în Daimler), pentru a produce împreună în China, începând din anul 2022, următoarea generaţie de automobile marca Smart.

"Efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra economiei schimbă condiţiile şi cadrul actual. În acest context, ne optimizăm reţeaua globală de producţie", a afirmat directorul general al Daimler, Ola Kallenius.

Franța, îngrijorată de decizie



Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a cerut Daimler să-şi reconsidere planurile de vânzare a fabricii din Hambach.

"Sper că viitorul acestei unităţi moderne, care a ales tranziţia ecologică, în special prin producerea de vehicule electrice, va fi asigurat", a afirmat oficialul francez. Acesta a adăugat: "Daimler trebuie să menţină toate opţiunile deschise, inclusiv păstrarea fabricii".

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel