Mega-scandal în TVR. Valentin Nicolau a cerut ședință extraordinară: Așa ceva nu s-a mai întâmplat în TVR niciodată

tvr (2)
tvr (2)

Scandalurile se țin lanț în curtea TVR-ului. Cel mai nou conflict a început pe tema selecției managerilor. După ce Ada Meseșan a condamnat procedura de selecție, reprezentantul salariaților în Consiliul de Administrație, Valentin Nicolau, a cerut convocarea unei ședințe extraordinare.

Valentin Nicolau a declarat pentru DC News că a cerut ca ședința să fie convocată săptămâna aceasta, însă i-au fost puse piedici.

”Noi am vrut să convocăm ședința extraordinară săptămâna aceasta. În mod normal treaba asta se rezolva repede, chiar și prin email. Acum au vrut listă, semnături și tot ne-au amânat. Așa că nu va mai avea loc săptămâna aceasta. N-au ce să mai facă pentru că am respectat și proceduri care nu erau prevăzute de lege, inventate de ei”, a spus Nicolau.

Nicolau a lansat un atac dur la adresa comisiei de selecție.

”E vorba de un selecție de proiecte de management. Cei care au depus proiectul, tot ei au făcut caietul de sarcini. De exmeplu un producător a depus proiectul și tot el și-a făcut caietul de sarcini. Sunt ei între ei. Așa ceva nu s-a întâmplat în TVR niciodată. Se aleg ei între ei. Oamenii lui Săftoiu au fost adus consilieri, apoi fără concurs, puși interimari pe anumite funcții, iar acum, fără concurs, ci printr-o selecție de proiecte vor ocupa posturile”, a mai spus Valentin Nicolau.

Ada Meseșan a cerut și ea, la începutul săptămânii, o ședință extraordinară, pentru data de 30 iulie.

“Motivul este evident: batjocura faţă de angajaţii instituţiei şi dispreţul faţă de toate regulamentele şi procedurile la care s-au pretat cei care s-au erijat în organizatori şi coordonatori ai concursurilor pentru funcţiile de manageri ai TVR. Este inadmisibil că, nici la această oră, nu s-au făcut publice în TVR, persoanele care şi-au depus proiectele pentru funcţiile de manageri (un exemplu scandalos îl reprezintă cel privind selecţia pentru funcţia de director al Ştirilor TVR) deşi, tot la această oră, o comisie recurge la selecţia dosarelor care intră în concurs! Precizez că niciodată în istoria TVR nu s-a mai înregistrat o astfel de practică”, se arată într-o solicitare a Adei Meseşan către membrii CA ai TV.

 Claudiu Săftoiu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel