Medicul Vasi Rădulescu: Va trebui să purtăm măști și afară. Știu, unii vor sări ca arși, DAR...

Vasi Rădulescu /Foto Facebook
Vasi Rădulescu /Foto Facebook

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu transmite un semnal de alarmă.

„Ce cred eu, bazat pe experiență, studii, văzut situația din mai multe țări:

1. Va trebui să purtăm măști și afară. Știu, unii vor sări ca arși, dar așa e mai bine. Nu putem controla perfect acea distanțare socială care sună bine în teorie, dar în practică nu se respectă. Măștile ar duce la stoparea diseminării, trebuie doar acceptate și purtate, că nu-i chin chiar așa mare.

2. Școlile nu se vor redeschide. Știu, e greu, profesorii nu au fost pregătiți pentru online, nici nu e neapărat vina lor - sistemul trebuia făcut de mulți ani.

3. Vaccinurile au acum rezultate bune, dar e nevoie de timp pentru studii concludente. Nu cred că vom avea prin toamnă un produs aprobat. Și degeaba avem vaccin dacă nu avem vaccinare. Va fi un subiect sensibil - o populație cu carențe uriașe la nivel de educație medicală, aplecată spre conspirații, va crea mari probleme. Vaccinarea va fi coroborată o perioadă cu toate celelalte puncte.

4. În toamnă vine și gripa la pachet cu coronavirusul. Motiv puternic să respectăm măsurile de siguranță, să facem vaccinul antigripal, să nu mai credem toate inepțiile aruncate de antivaxxeri.

5. Poate e timpul ca statul să investească serios în educația sanitară. Nu a făcut mai nimic ani la rândul. Au făcut asta câțiva medici. Nu e corect. Nu e sănătos pentru oameni. Suntem praf la acest capitol, de aici și aplecarea spre toate bazaconiile. E nevoie de multă muncă și un plan educațional concret”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook. 

Potrivit GCS, până duminică în România au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel