Medicul Vasi Rădulescu: M-am retras de la radio/tv/reviste. Am descoperit câteva lucruri interesante

Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Vasi Rădulescu / Foto Facebook

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu a întocmit o listă la final de 2019.

Am descoperit sau mi-am întărit câteva lucruri interesante anul acesta:

1. E ok să fii vulnerabil și să o arăți. Sunt vulnerabil în multe situații, vorbesc deschis despre asta în postări, cărți, cu cei apropiați.

2. Investiția în călătorii e de departe cea mai bună. Am descoperit anul acesta locuri și oameni care mi-au lărgit orizonturile, m-au învățat o mulțime de lucruri, mi-au întărit curajul. M-am atașat iremediabil de Palestina, chit că a fost și periculos. Oamenii sunt fabuloși acolo, mare păcat de cum este situația, iar viitorul nu arată bine deloc.

3. Nu vorbim încă suficient de mult despre depresiile noastre, burnout, momente-limită. Cred că voi scrie o carte despre burnout, care la medici e infernal.

4. Mi-am scos singur cărțile la editura mea. Poate din afară pare că am un succes formidabil, dar mi-a fost extrem de greu și totul nu a mers bine deloc. Măcar învăț să mă adaptez și sper să fie mai bine pe viitor. Asta legat de punctul 1, ca să nu credeți că sunt mare și tare.

5. M-am retras de la radio/tv/reviste și nici nu aveți idee de câtă liniște m-am bucurat.

6. E nevoie mare de educație în țara asta. Și mai ales de educație privind sănătatea. Nu cred că am făcut suficient aici, dar lucrez la o fundație și sper ca din 2020 să produc mai multe efecte pozitive. Cu implicarea voastră, dacă nu e cu supărare.

7. Cel mai frumos sentiment rămâne iubirea, care vindecă multe.

8. Ar fi ideal să nu uităm să avem recunoștință în fiecare zi. Pentru tot ce ni se întâmplă cu rost, cu farmec, cu tâlc.

9. Nicio frică nu e atât de rea pe cât ne imaginăm noi.

10. Comunicarea liniștită, cu orgoliul lăsat deoparte, cu o oarecare detașare, produce doar bine. Încăpățânarea, tonul săltat, aroganța, tensiunea sunt ingrediente care amplifică răul.

11. E mișto să facem bine de câte ori avem ocazia, iar când nu avem ocazia, să producem noi ocazia”, a scris, vineri, Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel