Medicul Vasi Rădulescu: ”10 gânduri de om prost”

Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Vasi Rădulescu / Foto Facebook

„Între cum gândești și cum trăiești stă o discrepanță”, susține medicul și scriitorul Vasi Rădulescu.

„10 gânduri de om prost:

Dacă ai apucat să faci o greșeală, vei învăța negreșit din ea, dar o vei repeta într-un fel sau altul la nesfârșit. E-n natura omului.

Gândul îți fuge spre incertul viitor, răvășești amintiri din trecut și stai prea puțin în prezent. Iar când crezi că stai în prezent, îți spui: mă gândesc ce ar trebui să fac acum; eludezi astfel prezentul cu gândurile tale și nu apuci niciodată să te bucuri cu adevărat de el. Fii una cu natura, aici și acum.

Tot alergând după fericire te vei împiedica de lucrurile scăpate de cei care aleargă în fața ta. Ce-ar fi să te oprești și să te bucuri de ce ai sau, mai mult, de ceea ce ești?

Spune ceea ce simți, chiar dacă pare deranjant pentru celălalt. Păstrând totul în propria cutie craniană, nu numai că ții pe loc lăstarii evoluției, dar naști chiar monștri.

Lasă deoparte toate cărțile în care unii îți arată cum să gândești și gândește singur. E cel mai bun mecanism de a-ți promova atributele personale. În tine stau forțe de nebănuit. Scoate-le, joacă-te cu ele, învață să le manipulezi încetând a mai învăța mereu ce spun alții.

Nu ai cum să te schimbi. Doar disimulezi. Transformarea e de fapt dezvelirea de false straturi și descoperirea adevăratei tale persoane. Devino cel ce ești cu adevărat, cum zicea Nietzsche.

Trăiește într-un univers pe care dacă ți-l faci prieten, ajungi să nu te mai intereseze conceptele de timp și spațiu, ci adevărul. Pe cel absolut nu-l vei atinge niciodată, dar oricum te va încălzi ideea. Fericirea e un derivat de adevăr.

Personalitatea e cel mai de preț cadou. Când întâlnești un om deosebit, nu te mai uiți cum e îmbrăcat, ce telefon are sau câte carduri deține în portofel. Vei vrea să îl ții aproape pentru personalitatea sa care îți exaltă toate straturile de neuroni.

Între cum gândești și cum trăiești stă o discrepanță. Uriașe probleme vin de aici. Gândește mai puțin, trăiește mai mult și veritabil în prezent, bucurându-te de ceea ce ești în această lume, cu recunoștință în fiecare zi.

Când știi să trăiești singur și te iubești pe tine, vei ști să trăiești cu altcineva și să-l iubești scuturându-i cu fiori fiecare celulă”, a scris, joi, medicul Vasi Rădulescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel