"Max a căzut". Soldatul cu blană al României se luptă pentru viață. Imagini dureroase

Mai mult ca sigur vi-l amintiți pe Max, câinele erou al României. Timp de trei ani, Max a luptat și a salvat viețile militarilor români în Afganistan. O boală cumplită l-a scos din prima linie. Pe 1 decembrie 2014, Max a lipsit de la parada de Ziua României.

Max este un câine antrenat special pentru descoperirea minelor și dispozitivelor explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români. Așa a salvat viețile militarilor români în Afganistan. El este singurul câine din România care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate și solului arid din Afganistan. Dacă militarilor nu le-a fost ușor, lui nici atât. Acum, Max luptă pentru propria-i viață. După ce Max s-a îmbolnăvit, urma să fie dus la ASPA și dacă nu ar fi fost adoptat în două săptămâni ar fi fost eutanasiat, mai ales că suferă de o boală cronică. Legislația nu permitea ca după casare animalele care slujesc țara să poată fi adoptate de cei pe care i-a apărat o viață. A fost adoptat de o femeie străină, una suflet mare, Sorin Hanea. Ea a salvat viața lui Max și povestea lui Max a schimbat viața celorlalți eroi canini, după ce povestea sa a dus la modificarea legislației.

VEZI ȘI: Semnează și tu petiția lui Adrian Ursu pentru Max. Povestea tristă a câinelui erou al Armatei Române

Max are o boală cronică, dirofilarioza sau viermi la inimă. S-a îmbolnăvit după ce nu i-a fost făcut un vaccin de 35 de lei. Acum, tratamentul său costă 600 de lei pe lună și trebuie administrat trei ani.

"Max a căzut"

În 22 august, Sorina Hanea a scris, într-o postare pe Facebook dureroasă că din motive necunoscute, "Max a căzut. La propriu! Pur și simplu, a căzut din picioare, duminica trecută, și nu s-a mai putut ridica! Nu știm nici acum ce a generat acest colaps, un lucru e cert, el se află între lumi, acum, epuizat, îngrijit, iubit, dar încă neînțeles de noi, oamenii care i-am adus multă suferință, dar și dragoste, care, însă, se pare, nu e suficientă ca să-l ajutăm să traiasca sănătos, alături de noi". Sorina Hanea a adăugat că nu știe nimeni ce a generat căderea lui Max.

(w670) 

În 24 august, Sorina Hanea a scris că "Desi epuizat și slăbit, bravul nostru soldat cu blană, "scos din funcțiune", a mai câștigat o bătălie de noapte în lupta lui pentru viață!".

(w670)

Miercuri, Sorina Hanea a scris că nu are vești bune, dar nici rele și scrie: "Fiți lângă el în continuare, fiindcă el simte acest lucru și se bucură!".

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel