Câinele erou al României, Max, a luptat și salvat vieți ale militarilor români, timp de trei ani în Afganistan. O boală cumplită l-a scos acum din prima linie. Max, primul câine care a participat la o paradă de 1 Decembrie, de Ziua României, în 2014 a lipsit.
Câinele de luptă al Armatei Române, care a luptat alături de militari la misiunile din Afganistan, antrenat special pentru descoperirea minelor și dispozitivelor explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români, nu a mai însoțit la 1 Decembrie 2014 Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române și nici parada tehnicii militare aviatice.
Max, luptător în linia întâi din Afganistan, timp de trei ani
Max este un câine cu adevărat EROU. El este singurul câine din România care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate și solului arid din Afganistan. Dacă militarilor nu le-a fost ușor, lui nici atât. Însă Max a luptat alături de militarii noștri până când și-a încheiat misiunea. A salvat multe vieți pe câmpul de luptă. Max s-a luptat în Afganistat pentru viețile militarilor români. Acum se luptă pentru propria-i viață. Max are o boală cronică care-i poate fi fatală în orice moment: dirofilarioza sau viermi la inimă. Armata urma să-l predea unei alte instituții publice, ASPA. Norocul câinelui erou al României, datorită căruia atâția fii și atâția tați s-au întors acasă nevătămați, a fost o femeie obișnuită să salveze, de parcă misiunea salvării ar fi doar a ei. Este doar un om cu suflet mare. Sorina Hanea i-a cerut Armatei să i-l dea ei pe Max, crezând ferm în vindecarea eroului. De atunci, de patru luni, se luptă să-i salveze viața. Chiar în ziua de 1 Decembrie, Max a fost la doctor. I s-au scos mai mulți litri de lichid abdominal, care nu-l lăsa să repire și apăra asupra organelor vitale. Max trebuie să urmeze tratamentul pe o perioadă de trei ani. Pe lună, costă 600 de lei. Sorina Hanea a achitat deja o parte din suma datorată, însă are nevoie în continuare de ajutor pentru a-l pune pe Max pe picioare. Iubitorii de animale spun că dacă lui Max i s-ar fi administrat un vaccin de 35 de lei, care-i era necesar, nu ar fi ajuns să capete această boală, în urma înțepăturilor de țânțari.
Cum îl ajutați pe Max
Dacă doriți să-l ajutați pe Max, donați în contul Asociației "Nu mai ești singur", C.F.:13572772, cu mențiunea "pentru Max- soldatul nostru", cont bancat în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenția Beller.
Max, care se află în grija Simonei Hanea de patru luni, nu poate fi adoptat definitiv. Legislația este atât de crudă cu animalele care slujesc țara, încât, după casare, ele nu pot fi adoptate de cei pe care i-a apărat o viață. Avem nevoie de o schimbare a legislației și Adrian Ursu a avut această inițiativă.
Adrian Ursu vine în ajutorul lui Max. Semnați și voi petiția
Adrian Ursu a lansat o petiție, după ce a aflat povestea dureroasă a lui Max. Realizatorul Antenei 3 menționează că la MApN și MAI, câinii și caii sunt bunuri de inventar, dați la casat când nu mai sunt la folos. Instructorii și conductorii nu au posibilitatea de a-i adopta deși cei mai mulți dintre ei și-ar dori. Adrian Ursu îi invită pe toți cei care simt solidari și care vor să-l ajute pe Max, să semneze petiția cu textul:
Noi, semnatarii acestei petitii, cerem membrilor Parlamentului sau Executivului, in virtutea dreptului acestora la initiativa legislativa, sa promoveze un act normativ care sa permita adoptia pentru animalele care s-au aflat in serviciul Statului prin institutiile acestuia, la incheierea activitatii, la termen sau anticipat. Proiectul legislativ trebuie sa prevada dreptul de preemtiune a adoptiei pentru personalul impreuna cu care animalele au efectuat serviciul si, de asemenea, obligatia ministerelor de resort de a furnza alocatii de hrana si sprijin pentru ingrijire medicala.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News