Maşinile preferate ale hoţilor de catalizatoare - sunt mai puţin corodate decât la altele

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Hoţii de catalizatoare au început să aibă şi maşini preferate, pentru că piesele furate de pe acestea sunt mai valoroase.

În general, hoţii preferă maşinile cu gardă mare la sol, precum SUV-urile, MPV-urile sau pick-up-urile, pentru că se pot băga mai uşor sub acestea când sunt parcate. Sunt vizate, însă, şi mai multe maşini ceva mai vechi, pentru că ar avea catalizatoare mai valoroase. 

Cele mai căutate maşini de hoţii de convertoare catalitice sunt modelele cu propulsie hibridă, cum ar fi Toyota Prius, Honda Jazz, Toyota Auris şi Lexus RX, indiferent de anul de fabricaţie, scrie promotor.ro

Hibridele ar fi preferate, pentru că acestea ar avea catalizatoare mai puţin corodate comparativ cu alte maşini. La mare căutare, însă, sunt şi maşinile care au motoare cu ardere internă, mai ales cele fabricate în Germania. 

Cum te aperi de hoţi 

Dacă ai un garaj, parchează mereu maşina înăuntru, nu o lăsa afară. Dacă nu, parchează mereu în zone luminate şi, dacă se poate, supravegheate video. Parchează lângă garduri, pereţi sau borduri, cu evacuarea cât mai aproape de acestea. Nu urca maşina cu două roţi pe trotuar, pentru că astfel hoţii nu vor mai avea nevoie de cric şi vor avea o misiune mai uşoară. 

Dacă ai catalizatorul înşurubat la maşină, cere sudarea acestora la service. Astfel, hoţii vor avea mai mult de muncă pentru a le demonta. 

Catalizatoarele, căutate de hoţii din întreaga lume 

Pe 22 martie, spre exemplu, doi tineri de 20 şi 24 de ani au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală, bănuiţi fiind că ar fi furat astfel de catalizatoare de la maşinile parcate în Sectorul 5. Paguba a fost estimată la 8000 de lei. 

"La data menționată, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 19 au fost sesizați de către un bărbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul că doi tineri au sustras un catalizator de la un autoturism parcat în fața unui bloc din Sectorul 5.

Ulterior aceștia au fugit de la locul faptei cu un autovehicul. Întrucât șoferul se deplasa cu viteză și nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, unul dintre agenți a folosit armamentul din dotare, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

Cei doi au fost imobilizați și conduși pentru audieri la sediul secției de poliție iar în urma controlului autovehiculului cu care se deplasau, în compartimentul motorului autoturismului, au fost identificate un fierăstrău electric, trei catalizatoare și un cric hidraulic.

Din probatoriul administrat s-a stabilit că la data menționată, cei doi, ar fi tăiat și sustras, cu ajutorul unui fierăstrău electric, catalizatorul de la un autoturism parcat pe o stradă din sectorul 5. Din investigații a rezultat că anterior ar fi comis alte două fapte similare.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 19, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reținere, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a transmis atunci Poliţia Capitalei, conform promotor.ro. 

În Marea Britanie, hoţi de catalizatoare prinşi în fapt de proprietarul maşinii. "Vă reparam roata"

Doi hoți de catalizatoare din Marea Britanie au fost surprinși în timp ce acționau. Martor la furt a fost chiar proprietara autoturismului la care ”lucrau” hoții. Femeia a bătut în geam când a văzut că cei doi bărbaţi umblă la maşină şi i-a întrebat ceva. 

Unul dintre hoți a găsit imediat o explicație: „Îți repar roata!”

„Nu avem nevoie ca roata să fie reparată. Pleacă, pleacă!”, a spus femeia. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel