Marș pentru viață 25 martie. Sondaj DCNews

Sâmbătă, 25 martie va avea loc marșul pentru viață, care condamnă avorturile. Patriarhia Română a anunțat nu face parte dintre organizatorii marşului  dar a binecuvântat şi sprijină spiritual manifestarea. 

Marşul pentru viaţă reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%).

"Aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraş sau localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii şi instituţii pro-viaţă locale", precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române. 

Patriarhia precizează totodată că participarea clerului şi mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă. 

DCNews a lansat și un sondaj, unde sunteți invitați să votați dacă sunteți pro sau contra avortului. 

[citeste si]

Arhiepiscopia Tomisului a trimis o circulară în toate şcolile din judeţ, în care le cere profesorilor de religie să se mobilizeze: nu doar să participe la marş, dar şi să lipească afişe în şcoli şi să încerce să aducă la miting cât mai mulţi oameni, elevi, părinţi şi alţi profesori, potrivit Antena 3.

În circulară, profesorilor de religie li se aminteşte că sunt obligaţi să participe la „Marşul pentru viaţă" avand in vedere protocolul dintre BOR și Ministerul Educației privind dubla subordonare a profesorului de religie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel