Manuel Valls: În Franța există un apartheid teritorial, social și etnic

La două săptămâni de la atacul terorist din Paris, premierul francez Manuel Valls vorbește în termeni extrem de duri despre A Cincea Republică, în care, susține el, există un "apartheid teritorial, social și etnic".

"Aceste ultime zile au evidențiat multe rele care ne afectează țara, precum și provocări cu care ne confruntăm. La acestea se adaugă toate fracturile, tensiunile care mocnesc de prea multă vreme și de care vorbim prea puțin (...) retrogradarea periurbana, ghetourile, (...) un apartheid teritorial, social, etnic care s-a instalat în țara noastră", a declarat Manuel Valls într-o conferință de presă, conform Le Monde.

Socialistul a arătat că Franța încă prezintă cicatrici ale unor evenimente precum revoltele din 2005 și că "mizeriei sociale" i se adaugă acte de discriminare din cauza culorii pielii sau a sexului.

"Trebuie să luptăm în fiecare zi cu acest sentiment teribil că există cetățeni de mâna a doua sau voci care contează mai puțin decât altele. În multe districte, în rândul multor compatrioți, a apărut sentimentul că nu mai există speranță, iar Republica trebuie să învie speranța", a mai spus premierul.

"Da, este adevărat că acestea sunt cuvinte puternice, dar trebuie să spun lucrurile clar pentru a fi auzite", a afirmat Valls.

Manuel Valls, premierul francez: Dacă evreii pleacă, Franța nu va mai fi Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel