Manager de spital, dezvăluire bombă: Nu există în spitale!

Managerul Spitalului „C.C. Iliescu” din Capitală atrage atenţia că nu există dezinfectanţi pe bază de chlorhexidină în spitale, ceea ce ne plasează într-o situaţie de malpraxis.

Potrivit doctorului Şerban Bubenek, citat de Mediafax, principala substanţă dezinfectantă pentru piele, recomandată de Ghidul amercian pentru prevenirea infecţiilor intravasculare, nu se găseşte.

„După ce Ministerul Sănătăţii a cerut ca spitalele să retragă din uz dezinfectanţii Hexi Pharma, cu siguranţă că spitalele şi-au luat măsurile, s-au aprovizionat din altă parte. Un aspect neplăcut cu care ne confruntăm, însă, este absenţa chlorhexidinei, o substanţă dezinfectantă de piele care din anii 2010 - 2011 este recomandată ca singura substanţă cu care trebuie dezindecta pielea în cazul în care se montează perfurzii, fie pe cale venoasă periferică, fie pe cale venoasă centrală", a arătat Bubenek, conform sursei citate.

Medicul a explicat că se aşteaptă ca autorităţile, în fruncte cu Ministerul Sănătăţii, să ia măsuri pentru a rezolva această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel