Majorare SALARII. Liviu Pop, proiect major în învățământ

Liviu Pop
Liviu Pop

Senatorul PSD Liviu Pop propune, într-o iniţiativă legislativă, majorarea cu 20% faţă de luna februarie 2018 a salariilor personalului nedidactic din învăţământul preunivesitar, menţionând că, astfel, se elimină o discriminare a acestei categorii de personal. 

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea art. 38 din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, "începând cu data de 1 martie 2018 cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, premiilor, primelor şi al celorlalte elemente de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, de care beneficiază personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat în luna februarie 2018, prevede proiectul". 

Măsurile se aplică la data intrării în vigoare a acestei legi, precizează proiectul.

Inechități eliminate 

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop precizează că prin legea salarizării au fost înlăturate inechităţile în ceea ce priveşte salariile şi indemnizaţiile personalului bugetar şi, în acelaşi timp, acestea au fost majorate semnificativ, însă au existat unele excepţii. 

[citeste si]

"Dar au existat şi unele mici excepţii care au generat multiple nemulţumiri în rândul personalului nedidactic, absolut necesar bunei desfăşurări a activităţii şcolare. În timp ce personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază începând cu 1 martie 2018 de o majorare de 20% faţă de nivelul acordat pe luna februarie 2018, personalul nedidactic, componentă a învăţământului preunivesitar, este privat de această creştere salarială, creând astfel un sentiment discriminatoriu între categoriile de personal din învăţământul preunivesitar", motivează Liviu Pop necesitatea iniţiativei legislative. 

Proiectul a fost depus în 4 aprilie la Senat, care este prima Cameră sesizată, Camera Deputaţilor este for decizional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel