Parteneriat între ACor Tulcea și IsraAID, pentru ajutorul acordat ucrainenilor

Asociația Comunelor din România, filiala Tulcea și Organizația IsraAID au semnat un parteneriat pentru ajutorul acordat ucrainenilor.

Joi, 24 martie, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a fost semnată Înțelegerea de cooperare dintre Asociația Comunelor din România, filiala Tulcea și Organizația IsraAID, sub egida Consiliul Județean Tulcea, respectiv a Adunării Parlamentare a Mediteranei.

La evenimentul organizat începând cu ora 10.00 au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, Eugen Ion, Mirela Furtună, deputat, Valentyn Stroia, director al Organizației comunale a Consiliului Orășenesc Izmail, Valerio Carafa, ofițer operațiuni de urgență în cadrul ISRAAID, Kieran Bligh, ofițer logistică medicală în cadrul IsraAID. 

Președintele Teodorescu: ce presupune acest Protocol

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a făcut referire la importanța pe care o are acest parteneriat pentru susținerea vecinilor afectați de conflictul armat din Ucraina. 

„Organizația IsraAID ne va sprijini cu o expertiză relevantă în acest tip de situații de criză, importând experiențe de la cei care au trecut prin astfel de probleme de-a lungul anilor“, a declarat Horia Teodorescu. 

Șeful Executivului județean a explicat, concret, ce înseamnă acest Protocol: va fi organizată o platformă care va permite o cunoaștere exactă a tuturor produselor care ajung în depozitul din Tulcea și a transporturilor care pleacă spre Ucraina. 

În acest context, președintele Consiliului Județean Tulcea a prezentat o parte  dintre acțiunile ce vor fi organizate: numărarea și  sortarea stocurilor existente, pe  categorii și mutarea lor pe secțiuni, în funcție de nevoi, instituirea unui sistem de codificare standardizat pentru inventar, pentru a se asigura că datele corecte pot fi încărcate în SMD (Sistemul de Management al Depozitului), elaborarea unor proceduri standard simple de operare, în limbile engleză/română/ucraineană, pentru sosirea camioanelor, pentru a ghida șoferii unde să meargă, să descarce/încarce și să notifice poziționarea lor la intrare, elaborarea unui ghid simplu, cu instrucțiuni de ambalare pentru donatori, pentru a asigura o recepție eficientă și  o descărcare facilă a  bunurilor. De asemenea, Protocolul face referire și la înființarea unei camere de control, care să permită gestionarea fără probleme a operațiunilor de depozitare.

Valerio Carafa: „Ar putea fi un proiect pilot“

În cadrul conferinței, reprezentanții IsraAID au vorbit despre modul în care organizația din care fac parte va sprijini activitatea de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina de la nivelul județului Tulcea. 

În acest sens, Valerio Carafa, ofițer operațiuni de urgență, a prezentat dubla direcție de acțiune: pe de o parte, vor pune la dispoziție expertiza lor în vederea eficientizării activității la nivelul depozitului din județul Tulcea, iar pe de altă parte, discutăm despre o componentă de instruire a celor care vor gestiona camera de control a acestui hub. 

„Sunt convins că acest parteneriat se va dezvolta și va reprezenta un proiect pilot la granița cu Ucraina“, a transmis Valerio Carafa.

Kieran Bligh: „Efortul depus aici este uriaș“

La rândul său, Kieran Bligh, ofițer logistică medicală în cadrul IsraAID, a lăudat modul profesionist în care s-a acționat la Tulcea în această lună: 

„Ceea ce ați făcut aici, la Tulcea, este imens, efortul depus aici este uriaș. Într-un timp foarte scurt ați reușit să vă mobilizați exemplar și ați acționat, în trei săptămâni, la nivelul la care alte organizații ajuns în ani de experiență. Personal mă simt inspirat, este cu adevărat incredibil ce se întâmplă la Tulcea“.

Mirela Furtună, deputat: „Ajutorul partenerilor noștri nu se oprește aici“

Deputat în Parlamentul României, Mirela Furtună a vorbit în cadrul conferinței despre istoricul acestui parteneriat: la o săptămână de la izbucnirea crizei a participat la lucrările Adunării Parlamentare a Mediteranei, acolo unde a abordat problema ajutoarelor necesare refugiaților, dar și ucrainenilor care luptă pentru a își apăra țara. 

A fost stabilită, după aceea, o legătură cu una dintre cele mai mari organizații cu scop umanitar din lume, care la două zile după aceste discuții a ajuns la Tulcea, pentru a evalua situația din teren. 

„Vreau să precizez faptul că ajutorul lor nu se oprește aici: această organizație are legătură cu multe alte ONG-uri internaționale, astfel că șansele de la primi donații consistente pentru sprijinirea celor afectați direct de război sunt foarte mari“, a precizat Mirela Furtună. 

Eugen Ion: „Mulțumim tuturor celor care au donat pentru sprijinirea ucrainenilor“

Președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, Eugen Ion (primar al comunei Jurilovca) a insistat să mulțumească tuturor persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor sau organizațiilor care s-au implicat direct pentru donații pentru gestionarea situației de criză apărută la data de 24 februarie 2022. 

„Toate aceste eforturi pe care le-am depus, despre care discutăm astăzi, nu ar  fi fost posibile dacă nu erau toți cei care au donat. În total, am trimis până acum 80 de camioane cu donații în Ucraina“, a transmis Eugen Ion. 

Valentyn Stroia: „Județul Tulcea ne-a demonstrat că este partenerul întregii țări, nu numai al orașului Ismail“

După o lună în care a rămas la Tulcea, pentru a asigura legătura dintre partea română și partea ucraineană, Valentyn Stroia a simțit nevoia să mulțumească tuturor reprezentanților tulceni, dar și colaboratorilor de la IsraAID pentru tot sprijinul acordat în această situație de criză. 

„Noi știam că județul Tulcea este un partener de încredere, un partener strategic pentru Ismail, dar acum am aflat că este partenerul întregii noastre țări“, a transmis Stroia, director al Organizației comunale a Consiliului Orășenesc Izmail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel