Luptă împotriva coronavirus. China deblochează zeci de mii de miliarde de dolari

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

China deblochează 43 miliarde de dolari pentru a ajuta companiile să lupte cu epidemia de coronavirus.

Banca Centrală a Chinei a anunţat duminică deblocarea a 300 miliarde de yuani (43 miliarde de dolari) în cursul săptămânii viitoare pentru a ajuta companiile implicate în lupta cu epidemia de coronavirus care a lovit China şi a contaminat zeci de mii de persoane, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Epidemia care a început în oraşul Wuhan (centru) paralizează mari părţi din ţară şi riscă să afecteze o economie care a început deja să încetinească.

Prima tranșă de fonduri speciale

În replică, Banca Centrală a Chinei (PBOC) va oferi luni o primă tranşă de fonduri speciale, care va ajuta instituţile financiare să acorde credite către companiile cheie implicate în prevenţia şi controlul epidemiei.

Potrivit unui comunicat al viceguvernatorului PBOC, Liu Guoqiang un număr de nouă mari bănci naţionale, precum şi bănci locale din zece provincii şi oraşe, îndeplinesc condiţiile necesare pentru a beneficia de aceste fonduri. Cele zece regiuni includ provincia Hubei (epicentrul epidemiei de coronavirus), alături de Zhejiang, Guangdong, unde este amplasată capitala Beijing, şi centrul financiar Shanghai.

Acest impuls financiar este destinat să ajute companiile atât la nivel naţional cât şi la nivel local a explicat Liu Guoqiang, care a subliniat că "instituţiile financiare trebuie să examineze şi să acorde rapid împrumuturile" astfel încât fondurile să poată fi puse la dispoziţie în două zile. Viceguvernatorul PBOC a adăugat că Banca Centrală va urmări modul în care vor fi utilizate fondurile şi a avertizat că oricine va încălca regulile va fi sancţionat.

Peste 800 de morți

Epidemia de coronavirus a provocat decesul a peste 800 de persoane în China şi s-a răspândit în întreaga lume. Pentru a ţine sub control epidemia, oraşele din China au impus restricţii de călătorie şi i-au sfătuit pe cetăţeni să stea în casă. În aceste condiţii, companiile au amânat data la care vor relua lucrul după sărbătorile de Anul Nou chinezesc, ceea ce va avea cu siguranţă un impact asupra rezultatelor lor.

Analiştii se aşteaptă ca epidemia de coronavirus să şteargă aproximativ două puncte procentuale din creşterea economică a Chinei în primul trimestrul iar autorităţile au anunţat o serie de măsuri de sprijin.

Banca Centrală a Chinei a cerut instituţiilor financiare să evite întreruperea automată a creditelor acordate industriilor precum şi IMM-urilor. De asemenea, Banca Centrală a anunţat că va injecta 1.200 miliarde yuani (173 miliarde dolari) pe pieţele financiare pentru a-şi consolida sprijinul oferit luptei împotriva coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel