"Lumina divină în baletele ruseşti" la CinemaPRO

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, continuă în luna aprilie seria evenimentelor culturale, cu un nou concert din cadrul stagiunii “SalutCULTURA!”.

 Lumina Divină în baletele rusești va avea loc marți, 23 aprilie, de la orele 19:00, și va fi un concert ce va purta publicul pe aripile muzicii rusești. Iubitorii de gen vor asculta selecțiuni muzicale din celebrele balete a căror muzică a fost scrisă de doi mari titani ai muzicii rusești: Piotr Ilici Tchaikovsky și Aram Hatschaturjan.

Invitatul special al Orchestrei Simfonice București va fi dirijorul Florin Totan. Împreună vor interpreta selecțiuni din Lacul Lebedelor, Frumoasa din Pădurea Adormită, Evgheni Oneghin, Spărgătorul de Nuci, Spartacus și Gayaneh.

Născut la București, în anul 1955, într-o familie de muzicieni – tatăl său fiind un important compozitor, dirijor și profesor – Florin Totan își începe parcursul muzical cu studiul contrabasului, câștigând numeroase concursuri naționale. Își definitivează studiul instrumentului ca absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Între anii 1980-1984 studiază dirijatul cu eminentul profesor Constantin Bugeanu, o mare autoritate a școlii dirijorale românești. Cel mai important moment al carierei sale a fost marcat de întâlnirea cu Sergiu Celibidache, cu care a studiat între anii 1982-1990 la München și Mainz. În vara anului 1983, a studiat la Academia Muzicală Chigiana din Siena, Italia, sub tutela prestigiosului Franco Ferarra. A urmat, de asemenea, cursuri de măiestrie cu Richard Schumacher, la Berlin în anii 1990 și 1991.

Florin Totan a câștigat două competiții internaționale de dirijat la Murzzuschlag, Austria – 1990 și Berlin, Germania – 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel