Ludovic Orban despre moțiunea PNL împotriva Guvernului Dăncilă: La nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că schimbarea Guvernului Dăncilă în urma unei moţiuni de cenzură este posibilă, dar nu este o certitudine, deoarece în Parlament 'oricând pot apărea surprize'. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că schimbarea Guvernului Dăncilă în urma unei moţiuni de cenzură este posibilă, dar nu este o certitudine, deoarece în Parlament 'oricând pot apărea surprize'. 'Avem de-a face cu o criză politică în care guvernele care au fost instalate după alegeri, de la o majoritate confortabilă, şi-au pierdut majoritatea în Parlament. În cursul săptămânilor viitoare va fi depusă o moţiune de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului dacă toţi actorii politici care dau declaraţii vor acţiona în conformitate cu declaraţiile lor politice, deci este posibilă o schimbare de Guvern în România. Sigur, nu e o certitudine că se va întâmpla, că la nivelul Parlamentului oricând pot apărea surprize', a spus Orban joi, la un eveniment dedicat investitorilor, potrivit unui comunicat al PNL transmis Agerpres.

În opinia liderului liberal, guvernele care s-au succedat după decembrie 2016 nu au fost favorabile mediului de afaceri, o viitoare guvernare având datoria 'să dea semnale foarte clare' pentru recâştigarea încrederii investitorilor. 'Timp de doi ani şi jumătate modificările repetate ale legislaţiei în domeniul economic, ale legislaţiei fiscale, modificări făcute fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, fără a fi anunţate din timp pentru a permite mediului de afaceri să se adapteze la diferitele reglementări, atitudinea neprietenoasă, atât în declaraţii publice, cât şi în acţiunea administraţiei şi a factorilor guvernamentali, un comportament chiar discriminatoriu faţă de investitorii străini şi multe alte lucruri au redus foarte mult încrederea investitorilor în România. (...) Ca atare, vă spun din capul locului că din punctul nostru de vedere misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să se aplece asupra asigurării bunului mers al afacerilor, asupra recâştigării încrederii mediului de afaceri în România şi, trebuie să spunem, reparării multor decizii care au provocat consecinţe negative', a precizat Ludovic Orban.

El a subliniat că orice decizie referitoare la domeniul economic nu trebuie luată fără o consultare prealabilă a mediului de afaceri. 'România are foarte multe oportunităţi, atât datorită poziţionării geografice, datorită resurselor de care dispune, datorită abilităţilor şi calităţilor pe care le are poporul român. Aceste oportunităţi trebuie fructificate şi fructificarea acestor oportunităţi este evident că trebuie făcută în parteneriat cu investitorii pentru că întotdeauna există bani în lume, care caută să fie investiţi în proiecte, care ulterior să genereze veniturile necesare pentru recuperarea investiţiei şi pentru asigurarea profiturilor', a mai spus preşedintele PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel