”Loteria patrimoniului” renovează monumentele Franței. S-au strâns 15 milioane de euro din bilete de 3 euro

Aproape o sută de monumente din Franța vor primi, pentru lucrări de renovare, 15 milioane de euro strânse la ”Loteria patrimoniului francez”. Pentru ediția din acest an s-au depus deja peste 640 de cereri din finanțare.

Rezultatele ediției din anul 2020 a “Loteriei Patrimoniului” au fost făcute publice, transmite France Soir. În ciuda crizei din sănătate și a problemelor economice care au lovit Franța, operațiunea condusă de Stéphane Bern, supranumit ”domnul patrimoniu”, și-a atins obiectivele și în anul care s-a încheiat de curând.

Inițial, 101 monumente urmau să beneficieze de ajutor financiar, dar trei dosare au fost retrase pentru că lucrările au avansat suficient, cu ajutorul altor surse de finanțare. Prin urmare, au rămas 98 de monumente, care vor împărți puțin peste 15 milioane de euro. Dintre acestea, 19 obiective culturale vor beneficia de ajutorul maxim - 300.000 de euro fiecare.

Cu bilete la loterie de doar 3 euro sunt salvate biserici și castele

De subliniat este faptul că banii primiți prin intermediul acestei inedite loterii doar completează alte surse de finanțare necesare lucrărilor.

Bisericile și castelele reprezintă marea majoritate a dosarelor depuse, dar sunt reprezentate toate tipurile de monumente și chiar câteva obiective industriale vechi. Pentru a patra ediție a loteriei monumentelor Stéphane Berne și echipa sa au primit peste 640 de cereri de finanțare, din care se vor alege câștigătorii de anul acesta.

Loteria destinată obținerii finanțării pentru restaurarea unor monumente franceze a fost lansată în anul 2018. Un bilet costă 3 euro.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel