Locatarii unui bloc din Cluj, obligați să plătească "taxa de înmormântare" pentru o vecină pe care nu o cunoșteau

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Locatarii unui bloc din Cluj, obligați să plătească "taxa de înmormântare" pentru o vecină necunoscută.

Locatarii unui bloc din Cluj s-au trezit cu o "taxă de înmormântare" pentru o vecină necunoscută trecută pe avizier. Se pare că aceste sume au fost incluse în lista de cheltuieli a asociației lor de proprietari, dar oamenii, nemulțumiți au depus o plângere în acest sens la Primăria Cluj-Napoca, scrie Știri de Cluj.

În cele din urmă locatarii blocului au avut câștig de cauză. Asociația de proprietari s-a conformat solicitărilor Primăriei Cluj-Napoca de ratificare a deciziei în cadrul unei Adunări Generale, așa că a scăpat de sancțiuni.

Locatarii au solicitat și schimbarea conducerii asociației de proprietari

Locatarii au solicitat și schimbarea conducerii asociației de proprietari, dar acest lucru s-ar putea face doar în cadrul unei Adunări Generale.

"În ceea ce privește dispunerea schimbării conducerii asociației de proprietari, vă răspundem că, în conformitate cu prevederile art. 53 lit. a) și k) din Legea nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare, adunarea generală alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori și mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori (...), în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului. Așadar, alegerea și demiterea reprezentanților asociației de proprietari este apanajul Adunării Generale și nu al serviciului de specialitate din cadrul autorității publice locale", au mai precizat autoritățile.

Nu este prima oară când se întâmplă astfel de lucruri în Cluj. În ianuarie 2023 un chiriaș dintr-un bloc din cartierul Zorilor s-a trezit că are de achitat un ajutor de înmormântare pentru o vecină pe care nu o știa deloc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel