Liviu Dragnea, promisiune către români: E cea mai grea pierdere suferită de noi

Liviu Dragnea a vorbit la ”Reuniunea anuală a Diplomației Române” despre cea mai mare ”grea pierdere suferită” de România în ultimii ani: migrația masivă a românilor din țară.

Liderul PSD a precizat că actuala guvernare ”ia măsuri în fiecare zi” ca românii să nu mai aibă motive să părăsească țara. Totodată, acesta a precizat că nu va fi ușor și că este un proces de durată. El a făcut apel către diplomații români să ajute la dezvoltarea economiei, aceasta fiind principalul criteriu de departajare.

”Politica externă a României de astăzi are repere clare. Parteneriatul nostru cu SUA, integarea europeană la Vest, o politică de bună vecinătate cu Sudul și cu Estul este o cupolă de siguranță în care România își poate desfăsura planul de prosperitate.

Jucăm un joc închis la adăpostul alianțelor noastre. Dar un joc desfășurat pe teren competitiv cu parteneri mai buni și mai evoluați decât noi, un joc în care elementul de departajare este economia. O dovadă că jocul este dificil este migrația românilor. Plecarea forței de muncă a milioane de români care au părăsit țara până în decembrie 2016 nu are cauze subtile, are cauze economice. 

Oamenii au plecat să caute bunăstare, iar faptul că nu au găsit-o în țara lor, a făcut din România, poate, a treia țară de pe glob în ordinea creșterii procesului de migrație. Acest popor român în exil e cea mai grea pierdere suferită de noi în ultimii 20 de ani. E o pierdere cu impact major asupra societății și a economiei.

În decembrie 2016, înainte și după alegeri, am promis că românii vor avea tot mai puține motive să plece. În fiecare zi guvernarea noastră ia măsuri ca aceste motive să dispară. Nu va fi ușor și mai ales nu va fi repede. Până la urmă românii nu trebuie să mai plece, trebuie să aibă de ce reveni”, a declarat Liviu Dragnea.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel