Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cel puțin trei rachete lansate din sudul Libanului au vizat ținte din Israel în această seară. În același timp, Israelul a chemat 9.000 de rezerviști și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza.

Cel puțin trei rachete au fost trase din sudul Libanului către Israel. Forțele de securitate libaneze spun că cel puțin trei rachete au fost lansate din sudul Libanului către Israel. Totodată, armata israeliană a declarat că rachetele au aterizat în Marea Mediterană, fără a provoca daune sau victime.

Mass-media libaneză a raportat că forțele libaneze au arestat oamenii care au lansat rachetele, la sud de orașul de coastă Tir, adăugând că „facțiunile palestiniene” erau probabil în spatele rachetelor lansate.

Israel a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

Israelul a început să tragă cu artilerie și obuze în Gaza, iar zeci de familii fug din casele lor, au povestit martorii palestinieni din Fâșia Gaza. Folosirea focului de artilerie marchează o escaladare a ofensivei israeliene de patru zile în Gaza și crește probabilitatea de victime civile.

Atacurile au avut loc în comunitățile nordice din apropierea frontierei israeliene și în estul orașului Gaza. Rezidentul Ibrahim Jamal a declarat că aproximativ 200 de persoane au căutat adăpost într-o școală a Organizației Națiunilor Unite.

Ministrul apărării israeliene a aprobat mobilizarea a încă 9.000 de soldați rezerviști pe fondul luptei cu Hamas, iar purtătorul de cuvânt militar al Israelului spune că forțele se adună la granița cu Fâșia Gaza. Ministerul Apărării a declarat că ultima mobilizare aprobată de ministrul Apărării Benny Gantz a fost o „convocare excepțională”.

Biden, apel la calm

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut o detensionare a violenței în Orientul Mijlociu, pe măsură ce conflictul din Fâșia Gaza s-a intensificat, spunând că vrea să vadă o reducere semnificativă a atacurilor cu rachete.

Biden a vorbit miercuri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și a spus că continuă conversațiile dintre diplomații americani, ofițerii militari și de informații cu omologii din Israel, Egipt și Arabia Saudită și alții despre o scădere a violenței, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel