Legile justiției, modificate. Ciuvică: Predoiu a ales calea de mijloc

Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro
Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro

Mugur Ciuvică a vorbit despre modificarea legilor justiției de către Cătălin Predoiu.

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a făcut câteva remarci privitoare la noile legi ale justiției:

„Predoiu a reușit să facă niște modificări să împace și capra și varza, să nu revină la vechiul sistem pentru că Băsescu, în perioada lui, a făcut legile justiției așa, ca pentru el, să bage oameni la pușcărie. Ăștia au venit, în 2017, PSD și ALDE, și au zis că vor corecta legile justiției și le vor face civilizate. Nu le-au corectat decât în mică măsură, dar le-au mai tăiat din st#linisme. Acum, USR-ul zicea să se întoarcă la st#linism, pe când Predoiu nu s-a întors la st#linism, de aceea e certat de asociațiile #rezist. Am văzut că legile astea sunt certate un pic și de partea mai radicală anti-st#linism, din zona justiției, gen doamna Baltag de la CSM.

Văzând aceste două tipuri de reacții, cred că, până la urmă, Predoiu a ales o cale de mijloc, o cale de compromis. (...) Predoiu a ales o cale mediană care, sunt aproape sigur, că va fi acceptată de UE, de Comisia Europeană, de MCV și va bifa chestia asta”, a zis Ciuvică.

Autoritatea CCR, știrbită? Opinia lui Mugur Ciuvică

„E ok ce a făcut Predoiu, până la urmă.“, a spus Bogdan Chirieac, completând că „mai era chestiunea aia, că dreptul european va prevala asupra deciziilor Curții Constituționale“.

Vezi mai multe aici:

Legile justiției, pe ordinea de zi. Ciucă: Exemplu de maturitate și responsabilitate pentru toate instituțiile implicate

Premierul Ciucă a spus că legile justiției sunt pe ordinea de zi a ședinței de Guvern:

„Pe agenda ședinței de astăzi a Guvernului se află dezbaterea și aprobarea pachetului de legi ale justiției. Este un demers care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni  și s-a concretizat într-o activitate cât se poate de consistentă. Știm cu toții dezbaterile din ultimii ani care au generat atât opinii critice, cât și favorabile.

Cred că modul în care procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate și responsabilitate pentru toate instituțiile implicate. Este un obiectiv pe care noi ni l-am asumat atât prin programul de redresare și reziliență, dar și prin mecanismul de cooperare și verificare și cred că cel mai important lucru de subliniat este faptul că prin aceste legi nu facem nimic altceva decât să asigurăm consolidarea independenței justiției și, bineînțeles, garantarea drepturilor și libertăților cetățenilor români (...)“, a precizat premierul Ciucă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel