Legea salarizării: Cioloș, ATAC la Guvern: Riscăm să plătim scump

Fostul premier Dacian Cioloș susține că România are nevoie de o lege a salarizării unitare ''cu adevărat aplicabilă'' și nu făcută ''doar pentru a ameți sau anestezia așteptări legitime''.

Avem nevoie mai ales de rezolvarea inechităților intra și intersectoriale, a postat joi seară Cioloș pe Facebook.

Potrivit acestuia, fără realism și onestitate în modul de abordare a cifrelor, riscăm să vindem doar iluzii. Și riscăm să transferăm creșterea în buzunarul românilor, dar nu creșterea economică (pe care o putem arunca în aer) ci creșterea taxelor și impozitelor pentru a plăti (de data aceasta mai scump decât în anii trecuți pentru că o facem premeditat) dorința unor politicieni de a-și cumpăra capital politic cu banii românilor și, mai rău, cu banii și munca generațiilor viitoare, a scris fostul prim-ministru.

El a mai spus că legea salarizării unitare ar trebui să vină la pachet cu o viziune mai amplă.

Legea aceasta ar trebui să vină la pachet cu o viziune despre cum ameliorăm funcționarea administrației publice, a organizării în Sănătate și în Educație, dar și cu câteva explicații și clarificări legate de viziunea majorității actuale privind abordarea salariului minim pe economie care înțeleg că este luat ca referință în calculele grilelor salariale, a postat Dacian Cioloș, adăugând că fără această coerență minimă de abordare, riscăm să plătim scump experimentele profund populiste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel