Legea bugetului de stat, sesizare la CCR. PSD, DECIZIE

PSD
PSD

PSD a luat o decizie dacă va sesiza CCR privind Legea bugetului pe anul 2020.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit, luni, să sesizeze la CCR un conflict constituțional de natura juridică între Guvern și Parlament în legătură cu legea bugetului pentru 2020 pe care Executivul și-a asumat răspunderea, au declarat surse din partid, pentru Mediafax. De asemenea, PSD va face sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018, au adăugat sursele citate.

Potrivit surselor social-democrate, sesizarea unui conflict nu va bloca bugetul pentru anul următor, este doar pentru viitor, astfel încât nimeni să nu mai poată să vină cu o astfel de asumare. Comitetul Executiv al social-democraților a început, luni la Parlament, de la ora 12.00, iar ședința se află în desfășurare la ora transmiterii acestei știri.

Guvernul analizează, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114. Totodată, Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel