EXCLUSIV  Lege offset. Banea: În România este depășită. Nu este în concordanță

Bogdan Bolojan / 23 aug 2017 / 15:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav a declarat la interviurile DCNews Live că actuala lege a offset-ului din România este învechită, iar o nouă lege urmează să fie elaborată în curând. 

"Există în România o lege a offset-ului, care, ca să fim corecți este un pic depășită și asta pentru că a fost făcută înainte ca noi să intrăm în Uniunea Europeană. Legea nu prea este în concordanță cu legislația europeană. Urmează să se elaboreze o nouă lege care să fie în totală concordanță cu legislația europeană în domeniu. Anul trecut s-a lucrat la un proiect de lege, probabil că urmează să se ajungă la un consens. Vechea lege prevedea ca 80 % din valoarea unui contract să se constituite ca obligație de compensare tehnologică. Cei care gestionează această treabă, dacă ar face-o cu mult interes pentru România, ar fi suficient ca să poți să salvezi ceva din industria de Apărare," a declarat Neculai Banea, directorul general al IAR Ghimbav, la interviurile DCNews.

Prin definiție, offset-ul este o acțiune compensatorie prin care sumele de bani pe care statul le folosește pentru a face achiziție de echipament militar, trebuie să se întoarcă în țară printr-un schimb tehnologic.

În ultima perioadă, tot mai multe voci avertizează că România nu reușește să facă offset, ceea ce duce la pierderea unor sume importante care ar putea să revitalizeze industria de apărare din România. 

Vezi răspunsul complet al lui Neculai Bunea:

 

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25