Lavinia Șandru, educație ecologică. Realizatoarea TV lansează campania "Educație ecologică - materie obligatorie"

Lavinia Șandru, realizatoarea „Deschide Lumea”, lansează miercuri la prânz, la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti, campania „Educaţia Ecologică – materie obligatorie”. 

Lavinia Şandru, care conduce „Iniţiativa Ecologică Europeană”, o organizaţie nonguvernamentală devenită o voce autorizată în lupta pentru protejarea mediului nu doar în România, se va întâlni cu 200 de elevi pe care-i va invita să devină purtători de cuvânt ai campaniei sale.

La eveniment participă şi câteva dintre vedetele postului Realitatea TV, dar şi tehnicieni, care le vor vorbi copiilor atât despre importanţa protejării resurselor planetei, cât şi despre beneficiile comportamentului ecologic în relaţiile interumane. Acţiunea este susţinută de Primăria Sectorului 6, care intenţionează să iniţieze astfel de evenimente şi la alte unităţi şcolare, dar şi de compania Rosal, care a investit semnificativ în campanii de formare a comportamentului de colectare selectivă a deşeurilor.

„Oamenii sunt din ce în ce mai conştienţi că resursele planetei se epuizează din cauza agresiunii unui consum scăpat de sub orice logică economică, axat pe profitul imediat, fără grija pentru generaţiile viitoare. Trebuie să ne protejăm căminul, iar asta înseamnă în primul rând educaţie. Dacă pentru noi, adulţii, uneori ziua de mâine înseamnă alergătură şi epuizarea puterii de a vedea întreaga fotografie, pentru copii nu e încă prea târziu. Putem proceda invers: copiii să-şi educe părinţii, să-i tragă de mânecă, să le atragă atenţia că există soluţii pentru deşeuri, că pot fi colectate selectiv şi refolosite, că pot economisi apa, că pot transforma soarele în cel mai bun prieten. Copiii îşi pot influenţa părinţii să devină o voce puternică pentru a cere ca Educaţia Ecologică să devină materie obligatorie. Inacţiunea este o crimă, iar totul începe de la educaţie”, a declarat Lavinia Şandru, potrivit Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel