Laurent Fabius, lui Obama: Întoarce-te din vacanță, oamenii mor

Ministrul de Externe al Franței, Laurent Fabius, l-a criticat pe președintele american Barack Obama pentru că își continuă vacanța în ciuda crizei din Irak, cerându-i liderului SUA să revină la muncă pentru că "oamenii mor"

"Știu că este perioada vacanțelor în țările noastre Vestice, dar când oamenii mor, trebuie să te întorci din concediu", a spus Fabius pentru France Info Radio.

Șefului diplomației franceze i se pare nefiresc ca Obama să-și continue concediul de pe Insula Martha's Vineyar, în timp ce teroriștii Statului Islamic avansează în Nordul Irakului.

Vestul a luat deja măsuri în privința crizei din Irak. Franța îi înarmează pe kurzii din Irak, în timp ce SUA a lansat atacuri aeriene împotriva luptătorilor Statului Islamic și le-a livrat irakienilor blocați pe munte ajutoare umanitare.

ONU a declarat cel mai înalt grad de alertă în Irak, acolo unde aproximativ 1,2 milioane de oamani au fugit de frica jihadiștilor.

Premierul britanic David Cameron și-a scurtat cu o zi vacanța pentru a prezida ședința unei comisii de analiză a situației din Irak.

SUA ia în calcul o misiune terestră în Irak

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel