SUA ia în calcul o misiune terestră în Irak

Un înalt oficial al Casei Albe a declarat miercuri că Washingtonul ia în calcul varianta dislocării de forțe terestre în Irak pentru a-i ajuta pe irakieni în misiunea de salvare a refugiaților yazidi. Decizia se va lua dacă consilierii militari care analizează situația refugiaților o vor considera necesară, a punctat oficialul.

Benjamin J. Rhodes, adjunctul consilierului pentru securitate națională, le-a declarat reporterilor că președintele Obama va primi în zilele ce urmează recomandări referitoare la cum să organizeze o operațiune de salvare a refugiaților irakieni, izolați pe un munte din cauza militanților suniți. El a arătat că recomandările ar putea include trimiterea de forțe terestre, scrie New York Times.

Rhodes a tras însă o linie de demarcație între dislocarea de trupe în scopul unei misiuni de salvare și trimiterea forțelor terestre pentru a lupta cu teroriștii Statului Islamic, lucru căruia Obama i se opune.

"Este exclus ca SUA să reintroducă trupe în lupta din Irak",a punctat el.

Obama nu va lua nicio decizie până când nu va primi rezultatele unei analize realizată de o echipă a Pentagonului trimisă miercuri în Irak.

Franța va livra arme kurzilor din Irak în lupta împotriva Statului Islamic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel