Franța va livra arme kurzilor din Irak în lupta împotriva Statului Islamic

Franța va livra arme kurzilor din Irak în "orele care urmează", a anunțat, miercuri, președintele Francois Hollande. Parisul încearcă astfel să pună umărul la stoparea ascensiunii jihadișilor Statului Islamic, gruparea care vrea să includă nordul Irakului într-un "califat islamic".

Presa franceză scrie că Franța a primit aprobareaa autorităților din Baghdad pentru această operațiune, conform BBC.

Washingtonul a luat o decizie similară în tentativa de a-i ajuta irakienii forțați să-și părăsească locuințele de teama teroriștilor. Americanii vor trimite și 130 de consilieri miliari în regiune.

Obama aprobă atacuri în Irak: "America vă vine în ajutor"

Săptămâna trecută, Barack Obama a anunțat că SUA va livra și ajutoare umanitare, pe calea aerului, minorităților irakiene blocate în munți de frica Statului Islamic. Totodată, teroriștii statului islamic vor fi ținta unor atacuri aeriene lansate de americani.

Potrivit unui comunicat al președintelui Hollande, Franța a luat această decizie "ca răspuns la apelul urgent exprimat de autoritățile regionale ale Kurdistanului".

"Situația catastrofală a populației irakiene din Kurdistan înseamnă că este nevoie de o mobilizare a comunității internaționale", spune Hollande.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel