Laura Codruța Kovesi, în Parlamentul European. Liviu Pleșoianu, întrebare pentru șefa DNA

Liviu Pleșoianu s-a deplasat la Bruxelles, acolo unde Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a susținut un discurs anticorupție. Pleșoianu a întrebat-o pe Kovesi dacă a fost acasă la Gabriel Oprea și s-a adresat tuturor celor prezenți să se pronunțe în privința unei astfel de situații. 

Liviu Pleșoianu s-a adresat inițial celorlalți reprezentanți ai țărilor membre UE. 

"Dacă în spațiul public s-ar afla că procurorul general al țării dumneavoastră, în seara alegerilor prezidențiale s-a deplasat acasă la un om politic ce avea să devină ministru câteva zile mai târziu, acolo fiind și primii doi oameni din serviciul secret, din serviciul de informații, toți numiți de președintele care candida, acel procuror s-ar mai afla în funcție?" a întrebat Liviu Pleșoianu.

Deputatul a continuat: 

" Mă adresez acum doamnei Kovesi. Ca membru al comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009, nu am reușit să vă conving să veniți la Parlament. M-am deplasat, după cum sunt sigur că știți și în fața DNA, nu știam ce să mai fac. Nici decizia CCR, care spune clar că aveți obligația de a vă prezenta în fața unei comisii de anchetă, în baza cooperării loiale între instituții nu v-a convins. În primul rând vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, organizatorilor, pentru șansa extraordinară de a mă afla în sfârșit în aceeași încăpere cu doamna Kovesi. Ca procuror general al României în seara alegerilor, ce ați căutat acasă la un om politic, alături de alți oameni politici și alături de șefii serviciilor de informații din România? De ce în 2014 ați mințit poporul român atunci când ați spus că niciodată nu v-ați întâlnit cu un politican în timpul dumneavoastră liber?" a întrebat Liviu Pleșoianu. 

Iată răspunsul șefei DNA:

"În tot ceea ce am făcut am respectat legea și codul deontologic al magistratului," a spus Laura Codruța Kovesi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel