Kovesi, susţinută de Franţa la EPPO. Aurelian Pavelescu acuză: Corupţie la nivel înalt

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, lansează acuze dure la adresa lui Klaus Iohannis şi a lui Emmanuel Macron după ce preşedintele Franţei a anunţat că o va susţine pe Laura Kovesi la şefia Parchetului European. 

"Înainte de toate, acesta este un act de corupție la nivel înalt, cei doi președinți practicând în văzul întregii lumi un trafic de influență politic, prin care se înlătură orice idee de profesionalism, criteriu fundamental pentru nominalizarea într-o astfel de funcție de conducere privindu-i pe magistrați. Trocul politic penibil ia locul criteriului INDEPENDENȚEI și COMPETENȚEI profesionale.

Păi, bre, Klause și Macroane, nu erați voi care ziceați de statul de drept, de independența magistraților, de excluderea oricăror intervenții și criterii DE NATURĂ POLITICĂ? Că voi și alții ca voi, de la Timmermans la Weber, ne-ați împuiat capul cu condițiile, criteriile, garanțiile, sancțiunile, cu GRECO și Veneția: că politicienii corupți să nu-și facă pavăză cu magistrați numiți politic, că asta fac PENALII?", a scris Pavelescu pe pagina sa de Facebook. 

Kovesi, subiect permanent de presă

"Cred cei doi că această numire va fi fără urmări? Se înșeală amarnic. Cu certitudine au dat de mâncat pentru mult timp presei occidentale: abia acum Codruța Kovesi va fi subiect permanent, iar abuzurile din România vor fi cunoscute. Ce șansă pentru noi, românii, nesperată. A mai fost un președinte francez, Sarkozy, care zicea că e alfa și omega, îmbrăcat cu tocuri foarte înalte și care, iată, acum - din alte motive, desigur, se luptă din răsputeri să scape de pușcărie pentru că se visase Napoleon. Dacă mă gândesc mai adânc,însuși Napoleon n-a sfârșit prea bine. Ceva ne apropie pe noi, românii, de francezi: dintre granzii noștri au cam sfârșit la fel, de la ghilotină, la surghiun și de la sabie la glonț sau fofilați în anonimat.

Personal, mă bucur mult, răsuflu ușurat. În tot răul este și un bine, de data asta unul mare de tot. Cel puțin scăpăm de Kovesi de aici, să se spele cu ea pe cap UE. Iar istoria se va spăla definitiv de ei, cât de curând. La fel, test mare și frumos de tot pentru viitorul UE: ALB SAU NEGRU!", a conchis liderul PNŢCD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel