EXCLUSIV  Kovesi, candidatură la prezidențiale. Remus Borza: Calități de politician

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Deputatul independent Remus Borza a discutat la DC News despre o posibilă candidatură a Laurei Codruța Kovesi la prezidențiale.

Remus Borza este de părere că, în cazul în care șefa DNA ar decide să candideze la prezidențiale, aceasta ar avea cele mai mari șanse. Deputatul independent a arătat că Laura Codruța Kovesi ar reuși să rupă și din bazinul electoral al PSD, asta după ce zona din dreapta și grupările care reprezintă mișcările de stradă îi sunt deja alături.

Deputatul a vorbit însă și despre atitudinea pe care Laura Codruța Kovesi a avut-o cu Tudorel Toader, ”de la egal la egal”, amintind că procurorii se subordonează ministrului Justiției.

„Ar avea un sprijin extern foarte puternic. Multă lume ar vota cu ea, chiar și din bazinul PSD, din electoratul PSD-ului, nu mai vorbesc de zona de dreapta, #rezist și toate aceste mișcări de stradă. Și-a făcut o imagine bună, de justițiar, un fel de Pintea Haiducul care ia de la bogați și dă la săraci.

A avut o prestație bună și la CSM când s-a discutat propunerea de revocare a ministrului Justiției, dar și ieri la bilanțul DNA. Are calități de politician, indiscutabil. Un discurs foarte coerent, bine articulat, o frazare ireproșabilă, gestică, atitudine, determinare, caracter, tenacitate. Ar putea fi depunctată, dar unii ar spune  spune că e din nou o calitate, la discuțiile de la egal la egal cu ministrul Justiției.

Ori, totuși, ceea ce uită și procurorul șef al DNA și Procurorul General al României, e că procurorii, chiar și domniile lor, sunt în subordinea ministrului de Justiție. Nu prea poți așa de la egal la egal, cu glumițe și malițiozități. Articolul 132 din Constituție, asta spune acolo, ministrul Justiției este cel care are în subordine procurorii”, a explicat Remus Borza la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel