Kim Jong Un, mesaj pentru Xi Jinping, preşedintele chinez

Kim Jong Un, 'salut călduros' şefului statului chinez
Kim Jong Un, 'salut călduros' şefului statului chinez

Kim Jong Un i-a adresat un 'mesaj verbal' pe tema pandemiei de coronavirus preşedintelui chinez, Xi Jinping, a anunţat vineri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, notează AFP. 

KCNA nu a oferit detalii despre ce înseamnă aceşti termeni şi dacă cei doi lideri şi-au vorbit direct. Mesajul era 'legat de succesul Chinei în prevenirea infecţiei de COVID-19', potrivit agenţiei de presă, şi i-a permis lui Kim Jong Un să adreseze un 'salut călduros' şefului statului chinez.

Kim Jong Un şi-a făcut o reapariţie remarcată la 2 mai după mai multe săptămâni de speculaţii privind starea lui de sănătate, deoarece nu a fost văzut la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Dacă presa internaţională a speculat în legătură cu starea lui de sănătate, chiar moartea sa, Coreea de Sud a indicat destul de repede că nu are niciun motiv să creadă aceste zvonuri. Vineri, Coreea de Nord a lansat o diatribă împotriva vecinului său de la Sud după o serie de exerciţii militare.

'Asemenea acţiuni nesăbuite ale belicoşilor din sud reprezintă paroxismul confruntării militare ce l-ar lăsa cu gura căscată chiar şi pe stăpânul lor', a afirmat un purtător de cuvânt militar citat de KCNA. 'Este o provocare gravă pe care nu o vom putea ignora niciodată şi această situaţie necesită o reacţie indispensabilă din partea noastră', a mai spus el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel