Jurnalul unui confident al lui Hitler, o nouă viziune a Holocaustului

rosenberg si hitler
rosenberg si hitler

În Statele Unite a fost găsit un jurnal de 400 de pagini care i-a aparținut lui Alfred Rosenberg, confidentul lui Adolf Hitler, care a jucat un rol central în exterminarea evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Autor: Laura Galescu

O evaluare preliminară a guvernului SUA afirmă că jurnalul ar putea oferi o nouă perspectivă asupra întâlnirilor pe care le-a avut Rosenberg cu Hitler și cu alți lideri naziști, precum Heinrich Himmler și Hermann Goering, scrie The Independent.

Jurnalul conține și detalii cu privire la ocupația germană a Uniunii Sovietice, inclusiv planurile pentru uciderea în masă a evreilor și a altor est-europeni.

"Documentația este de o importanță considerabilă pentru studiul erei naziste, inlcusiv pentru istoria Holocaustului. O analiză sumară a conținutului indică faptul că materialul aruncă o nouă lumină asupra unor probleme importante legate de politica celui de-Al Treilea Reich.

Jurnalul va fi o sursa importantă de informații pentru istorici, care contrazice documentația cunoscută până în prezent", potrivit detaliilor furnizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.

Scrierile lui Rosenberg, ministru nazist care a fost condamnat în Procesul de la Nurnberg și executat în anul 1946, ar putea contrazice multe informații pe care le afirma în prezent istoricii. Jurnalul include și detalii despre tensiunile dintre comandanții germani, în special, criza provocată de zborul lui Rudolf Hess în Marea Britanie din anul 1941 și despre jefuirea colecțiilor de artă din întreaga Europă.

Recuperarea jurnalului este așteptată să fie anunțată în această săptămână la o conferință de presă care se va desfașura la Delaware, de către oficialii americani. Jurnalul oferă o colecție de amintiri ale lui Rosenberg din perioada 1936-1944, potrivit analizei muzeului.

Rosenberg a fost un ideolog nazist, în special pe probleme rasiale. El a condus departamentul afacerilor externe al partidului nazist și a editat ziarul nazist. Mai multe dintre notele sale au fost citate ca probe în Procesul de la Nurnberg. El a condus jefuirea proprietăților artistice, culturale și religioase ale evreilor din întreaga Europă. A fost condamnat pentru crime împotriva umanității și a fost unul dintre înalții ofițeri nazisti executați în octombrie 1946. Jurnalul său, care a fost deținut de către procurorii de la Nurnberg ca dovadă, a dispărut imediat după proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel