Urmărește emisiunea live


Judecător, exclus din magistratură de CSM

Un judecător a fost exclus din magistratură de CSM pentru abateri disciplinare.

Adina Apostu, judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi, a fost exclusă, miercuri, din magistratură de secţia de specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii pentru o serie de abateri disciplinare.

'Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Apostu Adina - judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Apostu Adina - judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera a), c), f), h) teza I şi k) din acelaşi act normativ', se arată într-un comunicat al Secţiei pentru judecători în materie disciplinară transmis miercuri Agerpres.

Tot miercuri, Secţia a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Mihai Radu Roman, judecător în cadrul Tribunalului Ilfov, aplicându-i acestuia sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de două luni, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolul 99 litera h) teza a II-a din acelaşi act normativ.

Vezi şi: Lavinia Coțofană, informație șocantă din instanță: Judecătoarea, speriată. Este șantaj clar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel