Jandarmii asigură ordinea la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei

Aproximativ 120 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Tomis" Constanţa asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona mănăstirii "Peştera Sfântului Apostol Andrei", precum şi pe traseele de deplasare către această zonă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, locotenentul Codrin Popoiu, a declarat că jandarmii acţionează pentru fluidizarea traficului auto şi a persoanelor, protecţia participanţilor şi prevenirea busculadelor.

Dispozitivele de ordine sunt formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi din echipe de intervenţie mobile, iar zona în care se desfăşoară ceremonialul religios a fost delimitată cu garduri metalice, în timp ce în zonele de acces este efectuat, preventiv, un control corporal şi al bagajelor.

Marţi seară, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiţionalul concert de muzică religioasă şi obiceiuri de iarnă dedicat Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, ocrotitorul României. Concertează Corala "Armonia", Corala mixtă "Magna" a Arhiepiscopiei Tomisului, Corala "Teodoxa", Corala "Cuvânt Bun", Corala "Belle Canto", Corala "Sf. Vasile cel Mare" a Parohiei Sf. Vasile cel Mare Constanţa, corul "Gherontie Nicolau" al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Dionisie Exiguul" din Constanţa şi Corala mitropolitană "Sf. Episcop Sofronie" din Vratza - Bulgaria.

Biserica îl prăznuieşte, în 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, considerat creştinătorul neamului românesc.

Citeşte şi:

Mii de pelerini, la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din judeţul Constanţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel