Ce trebuie să ştim când facem ITP-ul

Este vorba despre o inițiativă care va fi, cu siguranță, salutată de numeroși șoferi. La Senat a fost depus un proiect de act normativ ce permite persoanelor care dețin autoturisme înmatriculate în România să efectueze Inspecția tehnică periodică (ITP) și în străinătate.

 

Propunerea vine să modifice și să completeze Ordonanța Guvernului nr.81/2000 și, dacă va trece de Senat, va ajunge în Camera Deputaților. Potrivit proiectului, persoanele care dețin mașini înmatriculate în România vor putea face ITP-ul și în afara țării, dar nu oriunde, ci doar în Republica Moldova, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein și statele membre ale Uniunii Europene.

Propunerea legislativă arată că pe teritoriul respectivelor state, “activitatea de inspecție tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România se face numai prin persoane autorizate în România”. Cu alte cuvinte, inspectorii tehnici care vor lucra în stațiile ITP din străinătate vor trebui, mai întâi, să se autorizeze la Registrul Auto Român.

CITEŞTE MAI MULT PE DC BUSINESS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel