EXCLUSIV  Îți CADE PĂRUL? ASTA este CAUZA. Pavelina Andrei EXPLICĂ: Câte fire de păr este NORMAL să cadă pe zi

Medicul Pavelina Andrei a vorbit despre căderea părului, o problemă întâlnită tot mai des în rândul oamenilor, în exclusivitate pentru Spectacola.

Care sunt cauzele principale care duc la căderea părului la femei?

"Pierderea podoabei capilare sau rarifierea acesteia este o condiție dermatologică care reprezintă manifestarea unor variații mari de posibile afecțiuni. Condițiile medicale care predispun către această patologie, pe de-o parte sunt deficitele nutriționale, deficitele calorice, persoane care țin diete, persoane care slăbesc brusc, afecțiuni endo-crinologice și afecțiunile tiroidiene. Persoanele care suferă de cancer, persoanele care fac chimioterapie, anumite clase de medicamente, anticoagulante sau anti-depresive. De asemenea, sunt și persoanele care suferă de anemie, care au deficit de fier. Sunt foarte multe afecțiuni care pot duce... sunt și condiții dermatologice care pot implica căderi ale părului. Putem regăsi o cădere a părului inclusiv la pacienții care suferă de dermatică seboreică, o afecțiune inflamatorie de la nivelul scalpului care se asociază cu mătreața.

Pentru că noi supunem organismul unui stres puternic, organismul nostru răspunde prin eliberarea masivă a unor hormoni și atunci eliberează mai mult hormon în detrimentul altui hormon. Practic, acest dezechilibru hormonal și o creștere a unor hormoni de stres precum adrenalină, non-adrenalină și cornizon pe o perioadă îndelungată, duce la o perturbare a echilibrului nostru intern care se asociază cu o cădere de păr", a decarat Pavelina Andrei în exclusivitate pentru Spectacola

Câte fire de păr este normal să cadă pe zi

"Teoretic, între 10 și 100 de fire de păr sunt normal să cadă pe zi, atâta timp cât ciclurile anagen și telogen, respectiv de creștere și cădere ale părului sunt respectate și nu sunt perturbate de acele afecțiuni de care vorbeam mai devreme", a completat ea. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel