Italia, incident rasist. Politician: ”Gata cu gunoaiele astea de romi români!”

Un nou episod rasist în Italia. Românii din Peninsulă sunt atacați în termeni extrem de violenți de un politician italian.

Giovanni Ardita, consilier local la primăria oraşului Ladispoli, din partea partidului Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale, o formaţiune politică profund naţionalistă, a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj extrem de dur, informează site-ul Rotalianul, revistă românească din Italia.

"Că..ţii ăştia de hoţi români nu se opresc nici în faţa unei femei surdo-mute, nici în faţa casei unui băiat care tocmai a murit. Autorităţile trebuie să îi ducă în şuturi până la graniţă şi să îi trimită înapoi în ţara lor, fără drept de întoarcere. Gata cu gunoaiele astea de ţigani români!", este mesajul postat de consilierul italian, sâmbătă, pe pagina lui de Facebook.

Ulterior, politicianul a revenit și și-a cerut scuze pentru generalizare, precizând totodată că nu-și retrage cuvintele ”Gata cu toleranţa în ce priveşte ţiganii români. Îmi cer scuze de la comunitatea românească pentru că am generalizat, există români muncitori, cinstiţi şi responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele în ce priveşte hoţii care intră în casele oamenilor neajutoraţi, sunt nişte gunoaie umane şi nu merită respect", a adăugat politicianul, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel