Ironie: ”Regele asfaltului” a rămas înzăpezit

dorinel-umbrarescu-vt
dorinel-umbrarescu-vt

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) de luni, începând cu ora 20:30 s-a închis circulaţia pe drumul naţional DN 11A, sectorul Podu Turcului – Bârlad, sector pentru care există restricții de trafic și marți. Nimic neobișnuit până aici, în condițiile în care foarte multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi sunt impracticabile în această perioadă din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului intens. Numai că, la Podu Turcului, se află sediul firmei Spedition UMB, deținătoare a mai multor contracte de deszăpezire pe mai multe drumuri naționale, firmă fiind controlată de unul dintre ”regii asfaltului”, Dorinel Umbrărescu.

Jurnaliștii de la Gândul afirmau că aproximativ 37% din bugetul alocat în perioada 2008-2012 de către statul român pentru întreţinerea drumurilor naţionale revine companiilor deţinute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Deși, pentru lucrări de deszăpezire și lucrări multianuale de întreținere CNADNR a alocat pentru perioada 2008-2012 4,4 miliarde de lei fără TVA, Dorinel Umbrărescu se plânge că înzăpezirea nu este o afacere profitabilă pentru ”regii asfaltului”.

”Noi nu suntem plătiţi la oră, ci la metru pătrat. Îl cureţi şi într-o oră e iar înzăpezit”, a fost explicația omului de afaceri, nemulțumit de pierderile pe care le înregistrează cu deszăpezirea.

"Toată lumea are impresia că firmele care deszăpezesc fac profituri enorme. <Uite câţi bani fac>. E greşit. Noi avem pierderi, nu profituri. Nici nu ne mai prezentăm la licitaţii. Îi vom lăsa pe alţii să se îmbogăţească la fel de mult cum ne-am îmbogăţit noi", au precizat reprezentanții companiilor deținute de Dorinel Umbrărescu, pe un ton ironic evident, relevă Adevărul.

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu deține o avere de 350-380 de milioane de euro, fiind situat pe locul nouă în topul miliardarilor români realizat de Forbes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel