Iranul evacuează baze ale Gărzii Revoluționare. Israelul ar urma să atace instalațiile nucleare. Generalul Marius Crăciun: Orice evacuare este inutilă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Generalul Marius Crăciun a comentat mișcările de ultimă oră ale conducerii de la Teheran, după ce a evacuat baze ale Gărzii Revoluționare, dar și potențialul atac israelian asupra structurilor nucleare iraniene.

Conform informațiilor transmise de agențiile de presă internaționale, Corpul Gărzii Revoluționare Islamice a adoptat măsuri de urgență pentru unitățile sale din Siria. Potrivit unui consilier al guvernului sirian și al unui activist,  unele baze ale acestei Gărzi Revoluționare au fost complet evacuate. Acțiunea s-ar fi desfășurat pe timp de noapte. Totodată, se vehiculează de către opinia publică internațională că presupusele instalații nucleare deținute de Iran vor fi lovite de Israel. Generalul Marius Crăciun a avut o intervenție la Antena 3 CNN unde a comentat mișcările Teheranului și potențialul atac asupra structurilor nucleare iraniene.

"Iranul se așteaptă la un atac"

"Iranul se așteaptă la un atac. Am mai spus la Antena 3 CNN, părerea mea este că israelienii vor ataca și pe teritoriul Iranului, dar în mod deosebit vor ataca bazele structurilor proxy pe care Iranul le finanțează, le conduce, le coordonează în afara statului. Probabil au simțit lucruri și au trecut la evacuare. Însă, orice evacuare este inutilă pentru că sistemele de informații moderne nu prea permit să faci o mișcare de forțe dintr-un loc în altul în secret. Mai devreme sau mai târziu se vor afla noile locații care la rândul lor devin o țintă pentru israelieni", a spus generalul Marius Crăciun.

Ce se va întâmpla în momentul în care vor fi lovite instalații nucleare deținute de Iran?

Întrebat de momentul în care vor fi lovite instalații nucleare deținute de Iran, generalul Marius Crăciun a spus: "E greu de spus. Depinde. Probabil că producția va fi întârziată foarte mult. Din toate informațiile din surse deschise care există, iranienii nu au ajuns încă la un grad de îmbogățire a uraniului ca să-l folosească ca armă, dar sunt foarte aproape. Nu aș putea să vă spun ce s-ar putea întâmpla, mai ales că marea majoritate a acestor echipamente se află în subteran. E greu de ajuns acolo. Trebuie anumite sisteme de armament, anumite bombe, iar în peșterile în care sunt separatoarele alea, centrifuge, care ridică puritatea uraniului... este foarte greu de ajuns".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel